Hvalpevenlige godbidder_hvalpe godbidder_godbidder til hvalpe_hvalpegodbidder_hvalpetræning_træning af hvalpo

Gode hvalpe godbidder

Betina Truelsen Lund

Når du skal i gang med at træne din nye lille hvalp, så er det vigtigste naturligvis at din hvalp gider at spise de godbidder du har købt. Ellers giver det ikke meget mening at træne med dem, da belønningskvalitetet ellers er meget ringe for din hvalp (hvis ikke den kan lide godbidderne, er det ingen belønning at få dem).

Hvilke godbidder din hvalp kan lide og hvilke den vil arbejde for, kan jeg ikke fortælle dig, for det vil være meget forskelligt fra hvalp til hvalp. Men jeg vil i artiklen her fortæller lidt om de forskelige slags godbidder og hvad der er værd at tænke på når du skal ud og vælge gode trænings godbidder til hvalpen.

Gode ingredienser:

Udover at din hvalp skal kunne lide godbidderne, så er det fornuftigt at vælge kvalitetsgodbidder der er lavet af nogle gode ingredienser og ikke består af for meget billigt fyld som korn, animalske biprodukter, tilsætningstoffer osv.

Jeg er ikke fanatisk med hvad mine hunde spiser - men jeg sætter mig godt ind i hvad jeg giver dem og er velovervejet omkring det. Der går faktisk en del godbidder til sådan en lille hvalp der skal lære en helt masse nyt, uden man måske lige tænker over hvor mange og jeg syntes ikke der er grund til at fylde sin hvalp med "junk" som jeg anser korn, salt, farve og tilsætningstoffer for at være og som de billige godbidder som regel indeholder. Korn især er værd at være opmærksom på i forhold til allergi. Der er desværre flere og flere hunde der udvikler foderallergi og det er ofte i forhold til korn og jeg ser ingen grund til at "gamble" med dette i forhold til min hvalps sundhed, når det nu er så nemt at undgå korn i godbidderne. 

Bløde og letspiselige

Godbidderne skal være gode bløde, så de er nemme og hurtige for din hvalp at spise. Hvis godbidderne bliver for hårde eller knasende, så risikerer du at skulle tilbringe en masse tid med at stå og vente på at hvalpen gumler og får tygget af munden. Det er i hvert fald en ulempe i de øvelser hvor man ønsker en høj belønningsfrekvens (belønning med kort mellemrum/mange belønninger på kort tid). Det kan feks være sit, dæk, på plads, øjenkontakt osv. 

Træner man derimod på ro og feks bliv, så kan det dog være en fordel at give en godbid der skal tygges lidt og som tager lidt tid for hvalpen at spise. 

Små mundrette stykker

Godbidderne skal være i nogle meget små og mundrette stykker til den lille hvalp. Både for at de er nemme og hurtige at spise, men også for at den ikke bliver for hurtig mæt og mister interessen for dem. Der går flere godbidder til en man lige regner med. 

Mine favoritter

Meat&Treat godbidspøsler:

Mine favoritgodbidder til hvalpe (og til træning i det hele taget) er uden tvivl de små skærefaste Meat & treat godbidspølser. De er lavet af 100 % rent kød og så er de nemme at skære i stykker i lige den str. du ønsker. De er "friske" som kødpølse og derfor meget nemme og indbydende for hvalpen at spise. Meat & treat pølserne er super gode til træning af den lille hvalp. 

Meat & Treat tæningsgodbidder

Hjemmelavet godbidder:

En anden af mine favoritter er dem jeg selv laver af vådfoder i skærefaste pølser. Det er super nemt og tager ikke lang tid og så kan jeg lave dem i lige den str. jeg ønsker. Pølserne er af 100% rent kød og du får nogle virkelig lækre og letspiselige godbidder ud af det, som er perfekt til træning af den lille hvalp. Og da det er foder, kan du med god samvittighed lade det indgå som en del af hvalpens daglige foderration. Har du lyst til at kaste dig ud i at lave disse lækrehjemmelavede træningsgodbidder, har du opskriften her 

Natures menu godbidder:

Natures Menu godbidderne er rigtig gode som hvalpe godbidder, da de er lækre bløde og består af næsten 100% ren kød og er helt uden farve, tilsætningstoffer, konserveringsmidler osv. 

De er ret store i stykkerne, men deres konsistens gør at det er super nemt at brække dem i mindre stykker. Jeg deler en godbid i 4 stykker, når jeg bruger dem til hvalpetræning. En rigtig lækker, velduftende og indbydende godbid for den lille hvalp. De er ikke fedtet i konsistensen og egner sig derfor fint til at have i lommen. Eneste minus er at de lugter ret så meget - lidt hen af ost faktisk hvis du spørger mig. Jeg havde en dag Pepsi med til morgensang på mine pigers skole, og havde taget en lille håndfuld af disse godbidder med i lommen i tilfælde af at der blev brug for en lille belønning. Men under morgensangen kunne jeg lugte godbidderne ret så tydeligt i min lomme og det var jeg ikke just fan af når jeg nu sad side om side med en lære og et par forældre. 

Naturea godbidder:

Godbidderne fra Naturea er dejlig bløde og har en god str. og så er de lavet af næsten rent kød og er helt uden tilsætningstoffer og konserveringsmidler. 

Godbidderne fås i 6 smagsvarianter (and, kylling, lam, fisk, okse, svin) og er ikke fedtet i konsistensen, de er derfor velegnet til at have i lommen. De er virkelig lækre og er rigtig fine som  hvalpegodbidder og træningsgodbidder generelt. 

 

Tubi dog - godbidder på tube:

Godbidder på tube er virkelig genial som hvalpegodbidder til træning og belønning. Det er meget letspiselig for hvalpen og nemt at belønne med. Vores lille Pepsi er stor fan af disse med kylling og jeg bruger dem til indkald - både når vi går tur, men også herhjemme. Tuben er nem at have i lommen, tasken og lign. og du kan derfor have den på dig en stor del af tiden, uden at du lugter af godbidder. Du får ikke fedtet fingre og risikere ikke at få fingrene i de skarpe tænder hvis du har en hvalp der er meget ivrig med at tage godbidderne fra din hånd. 

Grunden til at disse tuber er sidst på listen er at de indeholder lidt korn og nogle tilsætningstoffer som jeg ærligt sagt, ikke helt ved hvad jeg skal syntes om (guargum og xanthan). Så jeg bruger dem i begrænset mængder, men er glad for dem til indkald og det at jeg kan have dem i lommen herhjemme så jeg kan belønne hvis der er brug for det (feks hvis vi er i haven og posten kommer og han så kommer på mit indkald, eller hvis han jagter katten og kommer når jeg kalder osv.) De nævnte godbidder er dem som jeg selv er rigtig glad for at bruge. Både fordi de indeholder gode ingredienser og fordi de er nemme og indbydende for min lille hvalp at spise. Men der findes et hav af gode godbidder på markedet, så det er bare med at prøve dig frem og se hvilken din hvalp syntes bedst om.

Når du skal kigge efter gode godbidder til hvalpe så kan jeg anbefale dig at kigge efter:

  • God ingrediensliste - vælg nogle med højt kødindhold af rent kød. Undgå for meget korn, animalske biprodukter, farve, tilsætningstoffer og konserveringsmidler.
  • Bløde og letspiselige - så du ikke ender med at bruge det meste af træningstiden på at stå og vente på at hvalpen tygger af munden. 
  • Gode mundrette stykker - eller mulighed for nemt at brække dem i mindre stykker. Så er de nemmere for hvalpen at spise og den ikke bliver så hurtig mæt.

Det er mine bedste råd til dig når du skal ud og finde gode hvalpe godbidder til når du skal træne med din lille nye hvalp derhjemme eller du skal af sted til hvalpetræning med den. 

Rigtig god træningslyst. 

 

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.