Hjemmelavet hundeis

Hjemmelavet hundeis

Betina Truelsen Lund

Sommeren er kommet til lille Danmark, og nej hvor er det skønt. Jeg er fan og kan næsten ikke få nok af det varme sommervejr. Men min begejstring for varmen deler jeg ikke helt med mine 2 kære gamle gråmuler, Mickey og Enzo som lider en smule i varmen.

Så i fredags gik jeg i køkkenet og lavede lækre og sunde hjemmelavet hundeis, som de kan de ligge og svale sig med i skyggen, når jeg syntes de trænger til lidt ekstra nedkøling eller bare lidt lækker forkælelse. 

Jeg har lavet hjemmelavet hundeis til dem før, og det er et stort hit og da de samtidig er lavet af gode hunde ingredienser, kan jeg give dem dagligt med god samvittighed og endda flere gange dagligt. 

De er ret nemme at lave, kræver ikke mange ingredienser og tager ej heller lang tid.

den portion hundeis jeg lavede i fredags brugte jeg følgende ingredienser til:

  • 2 x 800 gram Fleischeslust pølser 
  • 1 tomat (fordi den skulle bruges nu eller smides ud)
  • en humpel agurk ( en rest der lå på bordet efter at have smurt madpakker til pigerne)
  • 3 ferskner (en rest fra morgenbordet og et par stykker der var blevet bløde og skulle bruges)
  • ca. 1 dl creme fraish (en rest fra køleskabet jeg havde) 
  • Og en god del klove, marvben, luftrør eller hvad du nu vil putte isen i

Jeg havde egentlig tænkt bare at lave isene af ren Fleischeslust pølser, men fandt så lidt frugt og grønt hist og pist, som jeg tænkte fint kunne bruges sammen med. Så brug hvad du lige har og gerne frugt og grønt som måske er blevet en tand for blød til at du selv vil spise dem. Men du kan i princippet komme alt i, som du tænker din hund kan lide som den må få. 

Fremgangsmåde:

Put frugt og grønt samt creme fraish (eller hvad du nu har) i en blænder og blænd det til ukendelighed - mit havde nærmest en god dressing konsistens..............nam nam lækkert ik. 

Skær kødet i mindre stykker og hæld den "lækre" frugtgrøntfraish dressing ved kødet og giv det en god tur med håndmikseren, eller din køkkenmaskine hvis du som mig er så heldig at have sådan en. Jeg brugte k-spaden og den var super fin til formålet. 

Og så er det bare at komme den lækre is i beholdere.......det er nemt. Jeg bruger kalveklove, okseklove, tomme marvben og okseluftrør til at komme ismassen i. Det fungere super fint, og de kan bagefter samles ind og genbruges, eller du kan lade dem ligge i haven til god og langvarig beskæftigelse. Vores lille hvalp Pepsi elsker at ligge og gumle i de tomme klove og marvben.

Jeg pakker dem ned i fryseposer enkeltvis, da jeg så kan tage lige det antal op jeg skal bruge. Jeg brugen dem nemlig også til alene hjemme træning med Pepsi, eller hvis jeg skal have ham med i bilen. Han er blevet så god til at køre i bil, men skal jeg efterlade ham for en kort stund kan han stadig godt blive lidt ked. Så her er disse hundeis en rigtig god ting lige at have med, så jeg kan give ham sådan en. Så er han beskæftiget og helt rolig imens han er alene i bilen. 

Og så er der bare tilbage at nyde synet mens din hund nyder sin hjemmelavet hundeis i varmen. 

Rigtig dejlig sommer og god fornøjelse hvis du kaster dig ud i at lave disse is. 

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.