Hvalpevenlige godbidder_hvalpe godbidder_godbidder til hvalpe_hvalpegodbidder_hvalpetræning_træning af hvalpo

Godbidder til hvalp

Betina Truelsen Lund

Når du skal i gang med at træne din nye lille hvalp, så er gode godbidder ganske nyttige. Der er naturligvis vigtigt, at din hvalp gider at spise de godbidder du har købt. Ellers giver det ikke meget mening at træne med dem, da belønningskvaliteten ellers er meget ringe for din hvalp (hvis ikke den kan lide godbidderne, er det ingen belønning at få dem). Men det er mindst lige så vigtigt at godbidderne er af god kvalitet.

Hvilke godbidder din hvalp kan lide, og hvilke den vil arbejde for, kan jeg ikke fortælle dig, for det vil være meget forskelligt fra hvalp til hvalp. Men jeg vil i artiklen her fortæller lidt om de forskelige slags godbidder, og hvad der er værd at tænke på, når du skal ud og vælge gode trænings godbidder til hvalpen.

Små mundrette stykker

Godbidderne skal være i nogle meget små og mundrette stykker til den lille hvalp. Både for at de er nemme og hurtige at spise, men også for at den ikke bliver for hurtig mæt, og mister interessen for dem. Der går flere godbidder til på en dag, end man lige regner med. 

Bløde og let spiselige

Godbidderne skal være nemme for din lille hvalp at spise. Hvis du har brug for at give mange godbidder i streg, så skal de især være meget let spiselige (som feks godbidspølserne). Hvis godbidderne bliver for hårde eller knasende, så risikerer du at skulle tilbringe en masse tid med at stå og vente, på at hvalpen gumler og får tygget af munden. Det samme gælder faktisk hvis de indeholder en stor del korn, da jeg oplever at det kan klistre i hundens mund.

Hvis du træner øvelser hvor hunden skal være i ro, feks bliv, så må det dog gerne være godbidder der tager lidt længere tid at spise - at spise stresser ned og skaber ro. 

Gode ingredienser:

Udover at din hvalp skal kunne lide godbidderne, så er det fornuftigt at vælge kvalitetsgodbidder, der er lavet af nogle gode ingredienser, og ikke består af for meget billigt fyld, som korn, animalske biprodukter, tilsætningsstoffer osv.

Jeg er ikke fanatisk med hvad mine hunde spiser - men jeg sætter mig godt ind i hvad jeg giver dem, og er velovervejet omkring det. Der går faktisk en del godbidder til sådan en lille hvalp, der skal lære en helt masse nyt, uden man måske lige tænker over hvor mange, og jeg syntes ikke der er grund til at fylde sin hvalp med "junk" som jeg anser korn, salt, farve og tilsætningsstoffer for at være, og som de billige godbidder som regel indeholder. Korn især er værd at være opmærksom på i forhold til allergi og overvægt. Der er desværre flere og flere hunde der udvikler foderallergi, og det er ofte i forhold til korn, og jeg ser ingen grund til at "gamble" med dette i forhold til min hvalps sundhed, når det nu er så nemt at undgå korn i godbidderne. 

Brug gerne dens foder

Hvis din hvalp er madglad, og er vild med dens foder, så er det en rigtig god ide at bruge som belønning i løbet at dagen, og kan sagtens bruges til meget af træningen. Vej dagens ration af hvalpens foder af, så har du det du kan gå og og bruge af, og du har overblik over hvor meget du bruger.

Hvis ikke din hvalp syntes at fodret er spændene nok som godbidder, eller du blot gerne vil give den noget andet. Så er Alpha Spirit puppy semi moist foder virkelig fin at bruge som hvalpe godbidder. Woolf Utimate puppy foder er også lækkert at bruge som godbidder til din hvalp. 

Kig efter:

Når du skal kigge efter gode godbidder til din hvalp, så kan jeg anbefale dig at kigge efter:

 • God ingrediensliste - vælg godbidder med et højt kød indhold, og med kød som 1 ingrediens. Undgå sukker, salt, farve, e-numre og gerne korn.
 • Små og let spiselige - så du ikke ender med at bruge det meste af træningstiden på, at stå og vente på at hvalpen tygger af munden. 
 • Gode mundrette stykker - eller mulighed for nemt at brække dem i mindre stykker. Så er de nemmere for hvalpen at spise, og den ikke bliver så hurtig mæt.

---------------------------------------------------------------------------

Mine favoritter og anbefaling

Alpha Spirit Semi moist puppy foder

Alpha Spirit puppy komplet er egentlig et fuldfoder til hvalpe. Men pga konsistensen - og indhold ikke mindst, egner det sig super godt som træningsgodbidder til din hvalp. Fodret er semi moist og er i dejlig mundrette bidder. Hundefodret har et kødindhold på 85% og er fremstillet, ved brug af naturlige og friske ingredienser i kategorien menneskeføde. Det er tilberedt ved lav temperatur, for at bevarer alle deres næringsstoffer, vitaminer og mineraler. 

Da det er et fuldfoder, kan du med god samvittighed bruge mange godbidder dagligt og bruger du rigtig mange, kan du uden problmer skære ned for din hunds normale foder, uden at være bange for om den får hvad den skal have. Ved at bruge foder som godbidder, får du virkelig mange godbidder for pengene. 

Fodret fås i 200 gram, 1,5 kg og 3 kg. og det er jo virkelig praktisk når man gerne vil bruge det som godbidder.  

Woolf Ultimate hvalpefoder

Woolf Ultimate puppy, er lige som Alpha Spririt, et semi moist fuldfoder. Men er pga den semi mosit konsistens, super velegnet til at bruge som godbidder til den lille hvalp. Fodret har et kødindhold på 85% og de første 3 ingredienser er kød. Fodret fås i 1 kg poser til 179,- Det betyder altså at du får nogle virkelig gode kvalitets godbidder til din hvalp, for under 18,- pr. 100 gram. Det er billigere end de billigste godbidder jeg har på shoppen som er baseret mest på korn og biprodukter. 

Godbidspølser

Mine favoritgodbidder til hvalpe (og til træning i det hele taget) er uden tvivl de små skærefaste godbidspølser. Jeg har dem på shoppen i flere mærker og størrelser. Godbidspølserne er lavet af næsten rent kød, og så er de nemme at skære i stykker i lige den str. du ønsker. De er "friske" som kødpølse, og er derfor meget nemme og indbydende for hvalpen at spise. Godbidspølserne er super gode til træning af den lille hvalp. Alpha Spirit varianterne er sammensat, så de er et fuldfoder. 

 

Hjemmelavet godbidder:

En anden af mine favoritter er dem jeg selv laver af Steakhouse vådfoder, som er en helt skærefaste foderpølse. Det er super nemt og tager ikke lang tid, og så kan jeg lave dem i lige den str. jeg ønsker. Pølserne er af 100% rent kød, og du får nogle virkelig lækre og let spiselige godbidder ud af det, som er perfekt til træning af den lille hvalp. Og da det er foder, kan du med god samvittighed lade det indgå som en del af hvalpens daglige foderration. Har du lyst til at kaste dig ud i at lave disse lækre hjemmelavede træningsgodbidder, har du opskriften her 

De kan også bruges direkte som de er, men her må du forvente en lidt mere fedtet konsistens. Vælger du ikke at bage dem, så vil jeg anbefale varianten med kylling, det er den der er mindst fedtet/uden snask.

 

 

Godbidder på tube

Tubidog godbidder er virkelig praktiske som hvalpegodbidder til træning og belønning. Det er meget let spiselig for hvalpen og nemt at belønne med. Vores lille Pepsi var stor fan af dem som lille (og er det stadig). De er samtidig meget lækre og er rigtig gode til indkaldstræning. Tuben er nem at have i lommen, tasken og lign. og du kan derfor have den på dig en stor del af tiden, uden at du lugter af godbidder. Du får ikke fedtet fingre og risikere ikke at få fingrene i de skarpe tænder, hvis du har en hvalp der er meget ivrig med at tage godbidderne fra din hånd. -----------------------------------------------------------

De nævnte godbidder er dem som jeg selv er rigtig glad for at bruge. Både fordi de indeholder gode ingredienser, og fordi de er nemme og indbydende for den lille hvalp at spise. Men der findes et hav af godbidder på markedet, og som udgangspunkt kan din hvalp spise dem alle, hvis ikke andet er opført (nogle godbidder anbefales ikke til hvalpe pga indholdet). Så det er bare med at prøve dig frem, og se hvilken din hvalp syntes bedst om.

  Det er mine bedste råd til dig, når du skal ud og finde gode hvalpe godbidder, til når du skal træne med din lille nye hvalp derhjemme, eller du skal af sted til hvalpetræning med den. 

  Rigtig god træningslyst. 

   

  Skriv din kommentar til blogindlægget

  * Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.