Hvalpevenlige godbidder_hvalpe godbidder_godbidder til hvalpe_hvalpegodbidder_hvalpetræning_træning af hvalpo

Godbidder til hvalp

Betina Truelsen Lund

Når du skal i gang med at træne din nye lille hvalp, så er gode godbidder ganske nyttige. Der er naturligvis vigtigt, at din hvalp gider at spise de godbidder du har købt. Ellers giver det ikke meget mening at træne med dem, da belønningskvaliteten ellers er meget ringe for din hvalp (hvis ikke den kan lide godbidderne, er det ingen belønning at få dem). Men det er mindst lige så vigtigt at godbidderne er af god kvalitet.

Hvilke godbidder din hvalp kan lide, og hvilke den vil arbejde for, kan jeg ikke fortælle dig, for det vil være meget forskelligt fra hvalp til hvalp. Men jeg vil i artiklen her fortæller lidt om de forskelige slags godbidder, og hvad der er værd at tænke på, når du skal ud og vælge gode trænings godbidder til hvalpen.

Små mundrette stykker

Godbidderne skal være i nogle meget små og mundrette stykker til den lille hvalp. Både for at de er nemme og hurtige at spise, men også for at den ikke bliver for hurtig mæt, og mister interessen for dem. Der går flere godbidder til på en dag, end man lige regner med. 

Bløde og let spiselige

Godbidderne skal være nemme for din lille hvalp at spise. Hvis du har brug for at give mange godbidder i streg, så skal de især være meget let spiselige (som feks godbidspølserne). Hvis godbidderne bliver for hårde eller knasende, så risikerer du at skulle tilbringe en masse tid med at stå og vente, på at hvalpen gumler og får tygget af munden.

Hvis du træner øvelser hvor hunden skal være i ro, feks bliv, så må det dog gerne være godbidder der tager lidt længere tid at spise - at spise stresser ned og skaber ro. 

Gode ingredienser:

Udover at din hvalp skal kunne lide godbidderne, så er det fornuftigt at vælge kvalitetsgodbidder, der er lavet af nogle gode ingredienser, og ikke består af for meget billigt fyld, som korn, animalske biprodukter, tilsætningsstoffer osv.

Jeg er ikke fanatisk med hvad mine hunde spiser - men jeg sætter mig godt ind i hvad jeg giver dem, og er velovervejet omkring det. Der går faktisk en del godbidder til sådan en lille hvalp, der skal lære en helt masse nyt, uden man måske lige tænker over hvor mange, og jeg syntes ikke der er grund til at fylde sin hvalp med "junk" som jeg anser korn, salt, farve og tilsætningsstoffer for at være, og som de billige godbidder som regel indeholder. Korn især er værd at være opmærksom på i forhold til allergi og overvægt. Der er desværre flere og flere hunde der udvikler foderallergi, og det er ofte i forhold til korn, og jeg ser ingen grund til at "gamble" med dette i forhold til min hvalps sundhed, når det nu er så nemt at undgå korn i godbidderne. 

Brug gerne dens foder

Hvis din hvalp er madglad, og er vild med dens foder, så er det en rigtig god ide at bruge som belønning i løbet at dagen, og kan sagtens bruges til meget af træningen. Vej dagens ration af hvalpens foder af, så har du det du kan gå og og bruge af, og du har overblik over hvor meget du bruger.

Hvis ikke din hvalp syntes at fodret er spændene nok som godbidder, eller du blot gerne vil give den noget andet. Så er Alpha Spirit puppy semi moist foder virkelig fin at bruge som hvalpe godbidder. Ziwi Peak foder, er også lækkert at bruge som godbidder til din hvalp. Det er lufttørret og lavet kun på de bedste ingredienser og som et helt fantastisk plus, er alt kød der er brugt til at fremstille fodret, fra fritgående dyr. Det er noget der varmer mit dyrehjerte. 

Kig efter:

Når du skal kigge efter gode godbidder til din hvalp, så kan jeg anbefale dig at kigge efter:

 • God ingrediensliste - vælg godbidder med et højt kød indhold, og med kød som 1 ingrediens. Undgå sukker, salt, farve, e-numre og gerne korn.
 • Små og let spiselige - så du ikke ender med at bruge det meste af træningstiden på, at stå og vente på at hvalpen tygger af munden. 
 • Gode mundrette stykker - eller mulighed for nemt at brække dem i mindre stykker. Så er de nemmere for hvalpen at spise, og den ikke bliver så hurtig mæt.

---------------------------------------------------------------------------

Mine favoritter og anbefaling

Alpha Spirit Semi moist puppy foder

Alpha Spirit puppy komplet er egentlig et fuldfoder til hvalpe. Men pga konsistensen - og indhold ikke mindst, egner det sig super godt som træningsgodbidder til din hvalp. Fodret er semi moist og er i dejlig mundrette bidder. Hundefodret har et kødindhold på 85% og er fremstillet, ved brug af naturlige og friske ingredienser i kategorien menneskeføde. Det er tilberedt ved lav temperatur, for at bevarer alle deres næringsstoffer, vitaminer og mineraler. 

Da det er et fuldfoder, kan du med god samvittighed bruge mange godbidder dagligt og bruger du rigtig mange, kan du uden problmer skære ned for din hunds normale foder, uden at være bange for om den får hvad den skal have. Ved at bruge foder som godbidder, får du virkelig mange godbidder for pengene. 

Fodret fås i 200 gram, 1,5 kg og 3 kg. og det er jo virkelig praktisk når man gerne vil bruge det som godbidder.  

Godbidspølser

Mine favoritgodbidder til hvalpe (og til træning i det hele taget) er uden tvivl de små skærefaste godbidspølser. Jeg har dem på shoppen i flere mærker og størrelser. Godbidspølserne er lavet af næsten rent kød, og så er de nemme at skære i stykker i lige den str. du ønsker. De er "friske" som kødpølse, og er derfor meget nemme og indbydende for hvalpen at spise. Godbidspølserne er super gode til træning af den lille hvalp. 

Meat & Treat tæningsgodbidder

 

Hjemmelavet godbidder:

En anden af mine favoritter er dem jeg selv laver af Steakhouse vådfoder, som er en helt skærefaste foderpølse. Det er super nemt og tager ikke lang tid, og så kan jeg lave dem i lige den str. jeg ønsker. Pølserne er af 100% rent kød, og du får nogle virkelig lækre og let spiselige godbidder ud af det, som er perfekt til træning af den lille hvalp. Og da det er foder, kan du med god samvittighed lade det indgå som en del af hvalpens daglige foderration. Har du lyst til at kaste dig ud i at lave disse lækre hjemmelavede træningsgodbidder, har du opskriften her 

De kan også bruges direkte som de er, men her må du forvente en lidt mere fedtet konsistens. Vælger du ikke at bage dem, så vil jeg anbefale varianten med kylling, det er den der er mindst fedtet/uden snask.

 

 

Ziwi Peak

Ziwi Peak er et super lækkert og godt hundefoder, der egner sig rigtig godt til at bruge som hundegodbidder. Stykkerne er fine i størrelsen, men de er meget nemme at brække i mindre stykker, hvis man ønsker dette (stykkerne er flade og ikke hårde). Så en rigtig lækker godbid til hvalpe, da den samtidig er spækket med sunde og gode ingredienser. Som bonus er fodret lavet udelukkende af dyr der har levet frit. 

Det kan sagtens suppleres med dens normale foder - husk blot at justere mængden lidt ned hvis du bruger store mængder, da din hvalp ellers vil får for meget. 

Naturea godbidder (kommer snart på lager igen)

Godbidderne fra Naturea er dejlig bløde og har en rigtig god str. til hvalpe og små hunde. De er lavet af næsten rent kød og er helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. 

Godbidderne fås i 5 smagsvarianter (and, kylling, kalkun, fisk og svin). De er en lille smule fedtet i konsistensen, og det kan være en fordel med en godbids taske, i stedet for at have dem i lommen. De er virkelig lækre og er rigtig fine som hvalpegodbidder og træningsgodbidder generelt.  

 

 

Godbidder på tube

Tubidog godbidder er virkelig praktiske som hvalpegodbidder til træning og belønning. Det er meget let spiselig for hvalpen og nemt at belønne med. Vores lille Pepsi var stor fan af dem som lille (og er det stadig). De er samtidig meget lækre og er rigtig gode til indkaldstræning. Tuben er nem at have i lommen, tasken og lign. og du kan derfor have den på dig en stor del af tiden, uden at du lugter af godbidder. Du får ikke fedtet fingre og risikere ikke at få fingrene i de skarpe tænder, hvis du har en hvalp der er meget ivrig med at tage godbidderne fra din hånd.  Ficcaro hundegodbidder

Ficcaro hundegodbidder er små gode mundrette godbidder, som egner sig rigtig godt som hvalpegodbidder.

Ficcaro godbidder er glutenfri, og helt fri for kornprodukter. Ficcaro bruger i stedet tapiokastivelse i deres godbidder. Tapioka er dybest set stivelsen fra enten en maniok/cassava rod eller en yuca rod, den mest oplagte fordel ved tapiokastivelse er, at den er glutenfri og fri for hvede. 

 

-----------------------------------------------------------

De nævnte godbidder er dem som jeg selv er rigtig glad for at bruge. Både fordi de indeholder gode ingredienser, og fordi de er nemme og indbydende for den lille hvalp at spise. Men der findes et hav af godbidder på markedet, og som udgangspunkt kan din hvalp spise dem alle, hvis ikke andet er opført (nogle godbidder anbefales ikke til hvalpe pga indholdet). Så det er bare med at prøve dig frem, og se hvilken din hvalp syntes bedst om.

  Det er mine bedste råd til dig, når du skal ud og finde gode hvalpe godbidder, til når du skal træne med din lille nye hvalp derhjemme, eller du skal af sted til hvalpetræning med den. 

  Rigtig god træningslyst. 

   

  Skriv din kommentar til blogindlægget

  * Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.