Tyggeting til hvalpen

Betina Truelsen Lund
Hvilke tyggeting er gode til hvalpe, hvad må hvalpen få, og hvor meget ikke mindst. Når man er ny eller kommende hvalpeejer, så kan det godt være lidt svært at finde rundt i. Jeg har derfor lavet en lille guide her hvor jeg kommer med konkrete råd, samt hvorfor jeg anbefaler det jeg gør.

Læs mere →

Allergivenlige hundegodbidder

Betina Truelsen Lund

Hvad gør egentlig en hundegodbid allergivenlig og hvad er det din hund skal undgå. Og kan en allergihund tåle alle allergivenlige godbidder, blot fordi de betegnes som allergivenlige. Jeg ser mange steder godbidder betegnet som allergivenlige. Men hvad er det egentlig det der gør dem allergivenlige.

Læs mere →

Godbidspølser

Betina Truelsen Lund
Når du skal have de lækreste træningsgodbidder til din hund, så er godbidspølser et rigtig godt valg. Godbidspølserne er skærefaste (som en kødpølse vi kender fra pålæg) og kan skæres i lige den størrelse du har brug for og som passer til din hund og det i træner. Godbidspølser er desuden super gode hundegodbidder til hundetræning, da de er lækre, sunde og meget nemme for hunden at spise. 

Læs mere →

Frivillig håndtering, hvad er det og hvorfor?

Betina Truelsen Lund
Med håndtering menes feks negleklipning, trimning, drypning af ører/øjne, fjernelse af flåter, dyrlæge behandling osv.  Når du trænet ud fra frivillig håndtering, vil din hund føle at den har medkontrol over situationen (hvad der sker med den). Det gør at hunden vil føle sig mere tryg i håndteringssituationen og derfor også er villig til at finde sig i mere også selvom det kan være lidt ubehageligt for den.

Læs mere →

Hverdagen med hvalp/unghund, alt er træning

Betina Truelsen Lund
Når man har en hvalp/unghund, så kan hverdagen være fyldt med udfordringer som lømmel og banditstreger. Du ser måske dig selv sige nej og nej igen, for 117 gang i dag. Men sådan behøver det ikke være, for sådan situationer kan oftest vendes til træning i stedte. 

Læs mere →

Kaffetræ, til hunde med stort tyggebehov.

Betina Truelsen Lund
Nogle hunde har et større tyggebehov end andre. Min egen Flat Coated retriever Mason, som i skrivende stund er 7 måneder, er et godt eksempel på dette. Han har et langt større tyggebehov end nogen af vores andre hunde har haft - og skift af tænder osv er taget med i betragtningen her. 

Læs mere →

Når kvaliteten af belønningen gør forskellen.

Betina Truelsen Lund

Nogen gange er det belønningen, der gør hele forskellen i forhold til om du oplever succes eller fiasko i din træning med hunden...

Læs mere →

Når hvalpen ikke er renlig (endnu)

Betina Truelsen Lund
Når man har en lille hvalp i huset, så må man forvente at skulle bruge en del køkkenrulle (+ diverse at vaske med) og tid på at tørre små uheld op. Det er helt normalt og en del af det at have hvalp. Alligevel er det noget der kan skabe frustration og usikkerhed, ved en ny hvalpeejer. For hvornår burde den være renlig ....

Læs mere →

Sele guide - model og størrelse.

Betina Truelsen Lund
Noget af det der kan være rigtig svært at købe online, er en sele til sin hund. Jeg har derfor lavet en sele guide, som jeg håber kan være nyttig til dig de er i tvivl om hvad model og størrelse du skal vælge til din hund.

Læs mere →

Til dig der er ny- eller kommende hvalpeejer.

Betina Truelsen Lund
Det er kæmpe stort at få en lille ny hvalp i huset, og for en helt ny hvalpeejer kan der være mange spørgsmål der melder sig. Her vil jeg prøve at komme ind på nogle af de ting der kan være dejligt at vide som ny eller kommende hvalpeejer.

Læs mere →