Vores top 5 bedste tyggeting herhjemme lige nu.

Vores top 5 bedste tyggeting herhjemme lige nu.

Betina Truelsen Lund

At få lov til at ligge og tygge i gode tyggeting er bare lækkert, og noget de fleste hunde elsker, og så kommer vi bare ikke uden om de mange gavnlige og gode effekter det har. Læs evt. denne artikel Tyggeting og tyggetid - hvorfor er det så vigtigt? og læs hvorfor jeg synes det er en god ide at give sin hund gode tyggeting hver dag

Mine hunde får dagligt tyggeting og kødben de kan ligge og bide og tygge i, og jeg synes det er en vigtig del af deres kost og daglige stimulering.

Jeg vælger altid naturlige tyggeting uden tilsat kemi og lign.  

Jeg har her lavet en top 5 liste over mine hundes favorit tyggeting herhjemme lige nu.

1. Hele okseluftrør / oksestruber

Disse hele okseluftrør er dejlig store og af super kvalitet. De måler ca 35 cm. og her er noget at arbejde med selv for de store hunde. Hele okseluftrør er medium hårde og har god og lang tyggeværdig. 

Mickey (flatcoated retriever) og Enzo (labrador) bruger ca en halv time på sådan et helt okseluftrør, og det er ren nydelse for dem. En rigtig god og naturlig tandbørste der samtidig stimulere og aktivere. Mickey og Enzo er godt trætte efter sådan en halv times god tyggetid. 

Hele oksestruber / okseluftrør kan købes her

 

2. Okseøre med øremuskel

Okseøre er en rigtig lækker og god naturlig hunde snack. Disse okseøre er gode store, og har stadig musklen fra øret på. Der er derfor ekstra god tyggeværdi i disse øre, og mine hunde elsker dem. 

Okseøre er en fedtfattig hundesnack, og de giver ikke dårlig mave som griseøre godt kan give. Derfor får Mickey og Enzo også gerne disse okseøre et par gange i ugen. 

De bruger omkring 10-15 min på at spise disse, og det er derfor en god naturlig tandbørste der hjælper med at holde deres tænder rene og pæne, og fri for plak og tandsten.

Okseøre med øremuskel er en rigtig god tyggeting med god tyggeværdig, og de er derfor anledning til god aktivering og stimulering for din hund. 

Okseørerne er pænt store og måler ca 22-25 cm. De egner sig derfor bedst til mellem og store hunde. Små hunde kan også spise dem, men her skal man nok regne med at have dem liggende noget tid. Eller tilbyde hunden dem af flere omgange (hvis ikke man vil have dem liggende).

Okseører med øremuskel kan købes her 

3. Heste, okse og kalve energistænger

Energistænger er tørret oksepenis / tyrepenis / kalvepenis / hestepenis og er en naturlig og effektiv tandbørste til din hund. De går også under navnene tyrepenis, hestepenis, bully stick, tyrestang - ja kært barn har mange navne, og jeg har taget dem alle 3 med her som nummer 3 i vores top 5.

De er af 100% ren tørret kød helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. 

Okse- og heste energistængerne har en rigtig høj tyggeværdi, og her er noget at arbejde med for selv de store hunde. 

Kalve energistængerne er mindre en okse energistængerne, og har god tyggeværdig for de små hunde, og mellem tyggeværdi til store og mellemstore hunde.

Mickey og Enzo tager omkring 10-15 min om at spise heste og okse energistængerne, og her kommer både kæber og tænder på arbejde, da de er meget hårde.

Kalve energistængerne er som sagt mindre og knap så hårde som okse energistængerne, og i dem har vores hunde ca 5-7 minutters tyggetid. 

Energistængerne kan købes her: Okseenergistænger, Hesteenergistænger, kalveenergistænger

 4. Kaninøre med pels

Kaninører med pels er en rigtig lækker sprød tyggeting der giver medium tyggeværdi til din hund, alt efter race og størrelse. Et lækkert mellemmåltid der giver velvære, stimulering og aktivering til din hund. I starten var jeg lidt skeptisk ved at give Mickey og Enzo tyggeting med pels, det er ligesom lidt mere makabert når tyggetingen stadig har pels. De var også selv en anelse skeptiske og snuste og slikkede forsigtigt på det for lige at se hvad det nu var - i dag er det en af deres favorit hundesnack. 

Det unikke ved disse øre er at pelsen stadig er intakt. Pels kan hjælpe med at rense maven og tarmkanalen, og de fleste hunde syntes virkelig de er lækre.  

Tyggeting med pels er særlig populære tyggeting blandt hundeejere der BARF'er (rådfodre) deres hunde. Eller hundeejeren der bare gerne vil give sin hund naturlige og gode tyggeting. 

Disse kaninører er fra Peppers Choice, og er et absolut kvalitetsprodukt og helt fri for farve, tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. 

Kaninører med pels kan købes her

5. Oksehovedhud / pandebrask

Pandebrask (også kaldt oksehovedhud el. oksepandelapper) er skåret ud fra koens hoved. Oksehovedhud er en af de tørrede snacks, der giver længst tyggetid - også for de helt store hunde - selv de meget madglade og ivrige.

Oksehovedhud er meget hårde og er sejt at tygge, og her kommer hundens kæber og tænder på arbejde. Stykkerne kan derfor godt være en stor mundfuld i tandskiftet, eller ved uhensigtsmæssig tandstilling, samt til små racer. 

Mickey og Enzo bruger omkring 20-30 min på at spise et stort stykke okse pandebrask, men stykkerne fås i forskellige str.  

Oksehovedhud / pandebrask kan købes her 

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.