Godbidspølser

Godbidspølser

Betina Truelsen Lund

Når du skal have de lækreste træningsgodbidder til din hund, så er godbidspølser et rigtig godt valg. Godbidspølser er skærefaste pølser - som en kødpølse vi kender fra pålæg, og kan skæres i lige den størrelse du har brug for.

Det giver de lækreste hundegodbidder som de fleste hunde vil sætte stor pris på. Godbidspølser er desuden super gode hundegodbidder til hundetræning, da de er lækre, sunde og meget nemme for hunden at spise. Godbidspølserne har 3 store fordele:

  • De kan skæres i lige den størrelse man ønsker, hvilket gør dem helt perfekte som træningsgodbidder.
  • De indeholder nærmest kun ren kød og er nogle af de mest "rene" godbidder på ingredienslisten, du kan købe til din hund.
  • De er virkelig lækre og indbydende for din hund, samtidig med at de er letspiselige og kræver ingen væsentlig tyggetid. 

Du kan se alle vores godbidspølser her

Størrelsen betyder noget

I hvert fald når det kommer til hundegodbidder. Derfor er det en stor fordel at godbidspølserne kan skæres i lige den størrelse man ønsker og det gør dem til den perfekte træningsgodbid. For du og jeg har sikkert ikke samme ide om hvad størrelsen på den perfekte hundegodbid er. Det har naturligvis først og fremmest noget med hundens størrelse at gøre. Men det kan også være alt efter hvad man træner med sin hund, der afgøre hvad størrelse godbid der egner sig bedst. Jeg foretrækker i hvert fald nogen gange meget små træningsgodbidder og andre gange må det gerne være lidt større bidder. Det kommer helt an på hvad vi træner og i hvilken situation. 

En sund lille bid for din hund

Kød er hovedingrediensen i godbidspølserne og de fleste af dem indeholder faktisk ikke meget andet end kød. Det gør dem til nogle virkelig sunde godbidder, du med god samvittighed kan bruge i store mængder og som enda kan udgøre noget af din hunds daglige foder på de dage hvor i bruger virkelig mange. De er helt fri for korn, kunstig smag, farve, sukker, tilsætningstoffer og lign. Det gør dem til nogle virkelig sunde hundegodbidder.
Peppers Choice godbidspølser indeholder udelukkende 97% ren muskelkød og 3% tapioka. 
Meat and Treat pølserne indeholder udelukkende 100% ren kød og intet andet. 

Allergivenlige

Godbidspølserne er allergivenlige da hele ingredienslisten er oplyst og du ved derfor hvad de indeholder. Det betyder at du nemt kan undgå det din hund ikke tåler. Der er ikke tilsat derivater af kød eller grøntsager, hvor man faktisk ikke helt kan vide sig sikker på hvad de indeholder. De indeholder ingen soja, kunstig smag, farve, korn eller lign. Og så er de alle med mono protein, hvilket betyder at de kun er med 1 proteinkilde. Det gør det meget nemt at vælge eller fravælge forskellige proteinkilder.

Den perfekte træningsgodbid

Godbidspølserne er super gode som træningsgodbidder. Det meste har jeg allerede nævnt, nemlig at de kan skæres i lige den størrelse man ønsker og at de er sunde og nærmest kun indeholder kød. Det er klart 2 vigtige kvalifikationer for en perfekt træningsgodbid hvis du spørger mig.

Men ud over det så er det også en virkelig lækker og indbydende godbid for din hund at spise, hvilket gør at den kan have en højere værdi, i forhold til en alminde godbid. Samtidig er de letspiselige og kræver ingen væsentlig tyggetid. Det gør dem ret ideelle at have med på træningspladsen, da man ofte bruger mange i streg og du vil ikke opleve at din hund "kløjs" i disse træningsgodbidder, som man ellers kan opleve. Da de ikke indeholder derivater at stivelse og lign. så er det heller ikke en godbid din hund skal stå og gnaske/smaske sig igennem, som jeg tit oplever mine hunde gør, hvis der er alt for meget korn og derivater i godbidderne. 

Flere forskellige størrelser og proteinkilder

Om du har en helt lille, eller stor hund, så er godbidspølserne egnet til dig. Pølserne fås nemlig i mange praktiske størrelser, lige fra 80 til 400 gram.

Meat and Treat pølserne kan du feks få i en 80 grams pølse, en pose med 4 x 40 gram, eller en 200 gram. Her kan du vælge mellem 5 kød varianter - hest, kylling, laks, bøffel og ost (ost fås dog kun i 80 og 200 gram). Du kan se alle Meat and Treat godbidspølser her.

 

Peppers Choice godbidspølser fås i 200 gram og 400 gram, og her kan du vælge mellem 6 kødvarianter - kanin, kylling, and, laks, ged og vildsvin. Du kan her se alle Peppers Choice godbidspølser.

Alpha Spirit godbidspølser.

Alpha Spirit pølserne er egentlig et fuldfoder, men som deres andet foder så egner pølserne sig super godt som træningsgodbidder. Pølserene er nemlig helt skærefaste, de er ekstra lækre, nemme for hunden at spise og du kan skære dem i lige den str. du ønsker og så indeholder de ren kød.

Godbidspølserne er fine og faste i konsistensen. Da de er et fuldfoder, kan du med god samvittighed bruge dem i store mængder i din træning og lade dem indgå som en del af din hunds måltid. 

Allergivenlige

Hundegodbidderne er allergivenlige da hele ingredienslisten er oplyst og du ved hvad de indeholder. Der er ikke tilsat derivater af kød eller grøntsager, stivelse, kunstig smag, farve, korn eller lign. 

Du kan se alle vores godbidspølser her

Kun én lille ulempe

Den enste ulempe der er ved disse godbidder, (men som også er en af fordelene), er at man selv skal skære dem. Der er mange der syntes, det lyder besværligt, og ja det er da også nemmere blot at åbne en pose med "færdige" godbidder. Jeg syntes dog klart at alle fordelene overskygger denne lille ulempe og mere besværligt er det faktisk ikke. På under 5 min. har jeg skåret en 400 grams pølse i skønne små bidder, lige klar til træningspladsen. Dem vi ikke bruger, kommer jeg i køleskabet og bruger inden for et par dage. Og når man sammenligner prisen, så får du faktisk en pæn portion godbidder af sådan en pølse og derfor er det besværet værd med godbidspølserne. Ved Peppers Choice pølserne får du faktisk 400 gram godbidder for 45,-  Du finder ikke mange godbidder i samme kvalitet, til den pris.

Hvad med konsistensen

Jeg bliver ofte spurgt om de ikke fedter meget, og til det vil jeg svare både ja og nej. De fedter ikke så meget at jeg får helt snaskede fingre af den, men på den anden side vil jeg heller ikke putte dem direkte i lommen. Nogle af kød varianterne fedter også mere end andre. Men de er generelt "tørre" i konsistensen og der er ikke fedtkant på dem eller lign. De er helt som en kødpølse vi kender fra pålæg og fedter ikke mere end dem vil jeg mene (mit kendskab til kødpølser er dog ikke så stort). Jeg vil anbefale at bruge en godbidstaske til godbidspølserne eller en bøtte du kan putte i lommen, hvis du blot skal have lidt med. Konsistensen er jo også det der gør dem ekstra lækre og letspiselige for din hund. Så ja måske skal du lige have en klud/håndklæde med i bilen du kan tørre hænder i bagefter, men værre er det heller ikke (men jeg er heller ikke sart med fedtede fingre). Jeg oplever dog at Peppers Choice med laks, er den mindst fedtende/snaskede. Men det kan varier fra sending til sending, så det vil jeg ikke lægge hovedet på bloggen for.  

Holdbarhed

Så længe pølserne er uåbnet, kan de opbevares ved stuetemperatur og har lang holdbarhed. Efter åbning skal de opbevares i køleskabet og kan holde sig i ca 5-7 dage. 

Godbidspølserne er egnet til frysning, så kan du ikke nå at bruge hele pølsen, kan du sagtens fryse den ned. Jeg anbefaler inden frysning, at skære pølsen ud til godbidder og så fryse dem ned i små portioner. Så er de lige til at tage op dagen før de skal bruges (eller et par timer før). 

 

Jeg håber du blev lidt klogere på hvad godbidspølser er og hvorfor jeg syntes det er så lækkert et produkt. Jeg har valgt at forhandle godbidspølser af mærket Meat and Treat og Peppers Choice, da jeg syntes det er 2 virkelig gode mærker, hvor kvaliteten er helt i top. 

Du finder alle vores godbidspølser her. Her vil du i øvrigt også støde på de lækre foderpølser fra Steakhouse, de er med her i katergorien fordi de er i lidt samme stil som godbidspølserne. Steakhouse pølserne skal dog bages, for at egen sig som godbidder, men det kan du alt sammen læse mere om i blogindlæget hjemmelavet ovnbagte godbidder af foderpølser

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.