Hundegodbidder, vores favoritter

Hundegodbidder, vores favoritter

Betina Truelsen Lund

Jeg bliver ofte spurgt om hvilke hundegodbidder der er mine egne favoritter og hvilke jeg vil anbefale. Derfor har jeg lavet dette blogindlæg med en beskrivelse af vores favorit hundegodbidder herhjemme og hvorfor de er vores favoritter. Jeg har nemlig forskellige favoritter alt efter hvad vi træner og laver.

Men fælles for dem alle, så er det vigtigt for mig hvad de indeholder, så de er valgt primært ud fra ingredienserne. Samtidig med at konsistens og duft også spiller ind. 

Du kan købe alle vores favorit hundegodbidder her

Vores bedste basis godbidder er foder

Jeg bruger mange godbidder i løbet af en dag og derfor bruger jeg foder som vores basis godbidder. Det gør jeg af flere årsager - primært fordi at de fint kan komplimentere eller indgå som en del af deres daglige foder, da det jo ER foder. Jeg kan derfor med god samvittighed bruge dem i større mængder hver dag. De dage jeg bruger rigtig mange godbidder, så kan jeg skrue lidt ned for deres normale foder. Så undgår jeg at de får for meget og bliver tykke. 

En anden god fordel er at jeg får mange godbidder for pengene, og det er dejligt at jeg kan købe "godbidder" i 454g, 1,5 kg og 3 kg poser. Det er jo nok en smagssag om man syntes det er en fordel eller om man heller vil have små 100 gram poser. Men jeg bruger snildt 1,5 kg godbidder på en uge til mine 2 hunde, så derfor syntes jeg det er praktisk. 

Foder er dog ikke bare foder, og ikke alt egner sig som godbidder, i forhold til konsistens, størrelse osv. Alpha Spirit og Ziwi Peak er de 2 mærker jeg bruger som hundegodbidder. Alpha Spirit er et fuldfoder lavet på 85% kød og derfor sundt at bruge som godbidder. Bidderne er lækre moist i konsistensen og har en rigtig god størrelse til mellem og store hunde - ikke for små, men heller ikke for store. Hundene elsker dem og jeg kan bruge dem til det hele også som træningsgodbidder. Ziwi Peak er lavet på 96% kød og lavet udelukkende på fritgående dyr. indeholder kun de bedste ingredienser og er et virkeligt godt foder. Godbidderne er lidt større, men flade i det og kan nemt brækkes i 2 hvis man har en lille hund. Så de egner sig til alle hunde og også som træningsgodbidder.

En anden af mine favorit hundegodbidder er Escapure softies. De er lavet af 98% ren kød, lidt æblefire, et nip havsalt og intet andet. En rigtig god kvalitets hundegodbid, der er lækker blød i konsistensen og dejlig velduftende. Escapure softies godbidder er meget lommevenlige og derfor oftest dem jeg putter direkte i lommen, da de hverken smuldre eller giver fedtede fingre, og det er nogen gange det jeg lige har brug for. Til mine hunde er bidderne i en rigtig fin størrelse - ikke for små, men heller ikke for store. De er dog så bløde at man nemt kan dele dem i 2 hvis man syntes. Den eneste grund til at disse ikke er på 1. pladsen, er prisen - 150 gram koster mellem 52-59,- Derfor bruger vi bruger dem ikke i helt samme mængder som Alpha Sprit og Ziwi peak. Men dog en godbid jeg er meget begejstret for, og som jeg altid har en åben pose af, enten i bilen, tasken eller hjemme. Hundene elsker dem og jeg er yderst begejstret for nærmest alt ved dem - sammensætningen, konsistens, duft, design, firmaet bag. Ja alt lige bortset fra prisen faktisk. Men når det er sagt, så hænger kvalitet og pris sammen og man kan ikke forvente at få godbidder lavet med så højt et kødindhold meget billiger, når de samtidig skal opfylde god (ikke smuldrende) konsistens, naturlig duft, omtanke i forbindelse med produktion og lign. 

Escapure Softies hundegodbidder fås i 6 varianter - hest, vildt, lam, and, laks og okse, og du kan se dem alle her.

Når de skal være ekstra lækre

Mine hunde er de største madøre og spiser nærmest alt, derfor har de fleste godbidder stor belønningsværdi for dem. Men en gang i mellem skal det bare være ekstra godt, feks ved nye eller svære øvelser eller ved større forstyrrelserne. Og her er godbidspølser absolut en kæmpe favorit herhjemme. Godbidspølserne er skærefaste (som en kødpølse vi kender fra pålæg) og kan skæres i lige den størrelse du har brug for og som passer til din hund og det i træner. Godbidspølser er virkelig gode som træningsgodbidder, da de er lækre, sunde og meget nemme for hunden at spise. Meat & Treat godbidspølserne indeholder 100% kød og intet andet - yes du læste rigtigt. Peppers Choice godbidspølserne indeholder 97% kød og 3% tapioka stivelser. Vi bruger flittigt begge mærker, men dem jeg bruger mest af er nok Meat & Treat pølserne, da jeg syntes det er praktisk at jeg kan få dem helt ned i 80g pølser, samt en pakke med 4X40 gram. De er så praktiske at have med i træningstasken, så har jeg skåret lidt på forhånd og har ekstra godbidspølser med, samt en kniv og et lille skærebræt. Så kan jeg altid skære lidt ekstra hvis jeg løber tør. Andre gange vælger jeg de store 400g fra Peppers Choice og skære hele pølsen på en gang og opbevare dem jeg ikke får brugt i køleskabet (de kan holde sig omkring 5 dage efter åbning).

Ud over det

Ud over Alpha Spirit, Ziwi Peak, Escapure Softies og godbidspølser som er dem jeg primært bruger. Så er disse nedenfor også på vores favoritliste og nogle vi bruger en gang i mellem:

Platinum med kylling og lam, de har en god størrelse og lavet på gode ingredienser. De fedter og smuldre ikke og egner sig til at komme direkte i lommen, lige som Escapure softies, også selv i lommen på din ynglingsjakke. 

Brit Endurance godbidder. De indeholder banan og jeg inderømmer gerne at jeg netop vælger den varianter pga duften. Brit Endurance dufter skønt af banan og mine hunde elsker banan, så de er et stort hit. Hundegodbidderne er bløde og gode store, men kan nemt deles i 2 hvis man ønsker dem mindre. 

Brit antiparasitic godbidder, de er gode små i det og dufter dejlig.

Carnilove semi moist med and og rosmarin, de dufter skønt af rosmarin og nogen gange er det bare dejligt at hundens godbidder også dufter skønt for os 2 benede. 

Gå til kollektionen Hundegodbidder, vores favoritter hvor du kan se og købe dem alle. 

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.