Hundegodbidder, vores favoritter

Hundegodbidder, vores favoritter

Betina Truelsen Lund

Jeg bliver ofte spurgt om hvilke hundegodbidder der er mine egne favoritter og hvilke jeg vil anbefale. Derfor har jeg lavet dette blogindlæg med en beskrivelse af vores favorit hundegodbidder herhjemme og hvorfor de er vores favoritter. Jeg har nemlig forskellige favoritter alt efter hvad vi træner og laver.

Det er vigtigt for mig hvad godbidderne indeholder (eller ikke indeholder), så vores favoritter er valgt ud fra indhold, samtidig med konsistens og duft.

Du kan se og købe alle vores favorit hundegodbidder her

Eller se alle vores godbidder 

Se alle hundegodbidder

Vores bedste basis godbidder er foder

Jeg bruger mange godbidder i løbet af en dag og derfor bruger jeg foder som vores basis godbidder. Det gør jeg af flere årsager - primært fordi at de fint kan komplimentere eller indgå som en del af deres daglige foder, da det jo ER foder. Jeg kan derfor med god samvittighed bruge dem i større mængder hver dag. De dage jeg bruger rigtig mange godbidder, så kan jeg skrue tilsvarende ned for deres normale foder. Så undgår jeg at de får for meget og bliver tykke. 

En anden god fordel er at jeg får mange godbidder for pengene, og det er dejligt at jeg kan købe "godbidder" i store poser. Det er jo nok en smagssag om man syntes det er en fordel eller om man hellere vil have små 100 gram poser. Men jeg bruger snildt over 1 kg godbidder på en uge til mine 2 hunde, så derfor syntes jeg det er praktisk. 

Foder er dog ikke bare foder, og ikke alt egner sig som godbidder for os, i forhold til konsistens, størrelse osv.

Når det skal være nemt, så bruger jeg semi moist tørfoder. Når jeg kredser lidt mere om det, så bager jeg dem selv af foder pølser - men det kommer jeg tilbage til om lidt.

Af semi moist fuldfoder bruger jeg Alpha Spirit , Platinum (de kommer i større poser), Ziwi Peak og Eden. Det er de 4 foder mærker jeg syntes egner sig rigtig godt som hundegodbidder. Jeg bruger mest Platinum og Alpha Spirit. 

Alpha Spirit er et fuldfoder lavet på 85% kød og derfor sundt at bruge som godbidder. Bidderne er lækre moist i konsistensen og har en rigtig god størrelse til træning - ikke for små, men heller ikke for store. Hundene elsker dem og jeg kan bruge dem til det hele også som træningsgodbidder.

Platinum er et komplet koldpresset hundefoder lavet af 70% fersk kød, godkendt til menneske føde. Foderpillerne er meget velduftende og semi moist, og egner sig derfor rigtig godt at bruge som godbidder. De er lidt store i bidderne, men perfekt (syntes jeg) til de mellem og store hunde. Det jeg rigtig godt kan lide ved Platinum er at kødet er nænsomt kogt mørt i kødets egen saft. Det og så måden det er lavet og tørret på, giver den mosit konsistens som bidderne har. 

 Ziwi Peak er med 96% kød og lavet udelukkende på fritgående dyr. Indeholder kun de bedste ingredienser og er et virkeligt godt foder. Godbidderne er lidt større, men flade i det og kan nemt brækkes i 2 hvis man har en lille hund. Så de egner sig til alle hunde og også som træningsgodbidder. En lille ulempe kan dog være at de kan være lidt "skrøbelige" i bidderne og godt kan gå lidt i stykker hvis man har dem i lommen.

Eden er også lækker semi mosit og super fornuftig på ingredienslisten. Men bidderne er rimelig små i det, så personlig syntes jeg de er for små til mine hunde. Men til små og mindre hunde, er de rigtig fine i størrelsen. 

Når det skal være rigtig lækkert, men stadig være fuldfoder.

Når der skal lidt mere end foder til, men hvor jeg stadig ønsker fuldfoder kvaliteten.  Så bager jeg dem selv af foder pølser (du kan se opskriften her).

De ovnbagte godbidder er let spiselige godbidder, da de stadig er en smule bløde, så de er virkelig gode til hundetræning. Og så er det et fuldfoder lavet på ren kød, hvilket betyder at jeg kan bruge dem i store mængder med god samvittighed. Med en Steakhouse foderpølser, får du feks 600 gram godbidder for 60-69,- 

Nogen gange skal det være lækre end foder, uden jeg gider at bage dem selv.

Foder er rigtig godt at bruge når vi træner herhjemme, eller på kendte steder, eller kendte øvelser. Men er det nye miljøer eller ny indlæring/øvelser vi træner på, så opgrader jeg næsten altid til godbidder. En af mine absolut favoritter når det kommer til hundegodbidder er de nye Woolf Soft Cubes. De har den lækreste konsistens - dejlig mosit og blød uden at være for blød. Det betyder også at de ikke er skrøbelige og går ikke i stykker, når de ligger i lommen eller godbidstasken. De dufter en del, hvilket mine hunde er stor fan af og så er de yderst fornuftige på ingredienslisen og indeholder 85% kød. 

Woolf Soft Cubes fås i 10 varianter - hest, kanin, laks, middelhavsfisk, kalkun, ged, siberisk svin, lam, okse og and. Jeg køre fast rabat på alle godbidder - 5 poser = 5% og 10 poser = 12% 

En anden af mine favorit hundegodbidder er Escapure softies. De er lavet af 98% ren kød, lidt æblefire, et nip havsalt og intet andet. En rigtig god kvalitets hundegodbid, der er lækker blød i konsistensen og dejlig velduftende. Escapure softies godbidder er meget lommevenlige og derfor oftest dem jeg putter direkte i lommen, da de hverken smuldre eller giver fedtede fingre, og det er nogen gange det jeg lige har brug for. Til mine hunde er bidderne i en rigtig fin størrelse - ikke for små, men heller ikke for store. De er dog så bløde at man nemt kan dele dem i 2 hvis man syntes.

Den eneste grund til at disse ikke er på 1. pladsen, er prisen - 150 gram koster mellem 52-59,- Derfor bruger jeg dem ikke i helt samme mængder som Woolf softAlpha Sprit og Platinum. Men dog en godbid jeg er meget begejstret for, og som jeg altid har en åben pose af, enten i bilen, tasken eller hjemme. Hundene elsker dem og jeg er yderst begejstret for nærmest alt ved dem - sammensætningen, konsistens, duft, design, firmaet bag. Ja alt lige bortset fra prisen faktisk.

Escapure Softies hundegodbidder fås i 6 varianter - hest, vildt, lam, and, laks og okse, og du kan se dem alle her.

Når de skal være ekstra lækre og stadig relativt nemt.

Mine hunde er de største madører og spiser nærmest alt, derfor har de fleste godbidder stor belønningsværdi for dem. Men en gang i mellem skal det bare være ekstra godt, feks ved nye eller svære øvelser eller ved større forstyrrelserne. Og her er godbidspølser absolut en kæmpe favorit herhjemme. Godbidspølserne er skærefaste (som en kødpølse vi kender fra pålæg) og kan skæres i lige den størrelse du har brug for og som passer til din hund og det i træner. Godbidspølser er virkelig gode som træningsgodbidder, da de er lækre, sunde og meget nemme for hunden at spise. Meat & Treat godbidspølserne indeholder 100% kød og intet andet - yes du læste rigtigt. Peppers Choice godbidspølserne indeholder 97% kød og 3% tapioka stivelser. Vi bruger flittigt begge mærker, men dem jeg bruger mest af er nok Meat & Treat pølserne, da jeg syntes det er praktisk at jeg kan få dem helt ned i 80g pølser, samt en pose med 4X40 gram. De er så praktiske at have med i træningstasken, så har jeg skåret lidt på forhånd og har ekstra godbidspølser med, samt en kniv og et lille skærebræt. Så kan jeg altid skære lidt ekstra hvis jeg løber tør. Andre gange vælger jeg de store 400g fra Peppers Choice og skære hele pølsen på en gang og opbevare dem jeg ikke får brugt i køleskabet (de kan holde sig omkring 4-5 dage efter åbning).

Ud over det

Ud over PlatinumAlpha Spirit, Ziwi Peak, Woolf softEscapure Softiesgodbidspølser og Steakhouse, som er dem jeg primært bruger og som er vores favoritter. Så bruger jeg egentlig alle godbidder jeg forhandler på shoppen, og jeg vil gerne lige fremhæve et par mere af dem.

Platinum med kylling og lam, de har en god størrelse og lavet på gode ingredienser. De fedter og smuldre ikke og egner sig til at komme direkte i lommen, lige som Escapure softies, også selv i lommen på din ynglingsjakke. 

Brit Endurance godbidder. De indeholder banan og jeg inderømmer gerne at jeg netop vælger den varianter pga duften. Brit Endurance dufter skønt af banan og mine hunde elsker banan, så de er et stort hit. Hundegodbidderne er bløde og gode store, men kan nemt deles i 2 hvis man ønsker dem mindre. 

Brit antiparasitic godbidder, de er gode små i det og dufter dejlig.

Carnilove semi moist med and og rosmarin, de dufter skønt af rosmarin og nogen gange er det bare dejligt at hundens godbidder også dufter skønt for os 2 benede. 

Lækre godbidder når det ikke er til træning

Jeg giver også godbidder i løbet af dagen, ud over når vi træner. Og her er jeg absolut stor fan af de lækre Crunchy godbidder fra Carnilove og Buddy. De er dejlig store i størrelsen, dufter skønt og så elsker hundene dem. Se de lækre crunchy godbidder.

Gå til kollektionen Hundegodbidder, vores favoritter hvor du kan se og købe alle vores favoritter. Eller se hele udvalget af hundegodbidder

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.