At sover og slappe af er skønt. Og mange hunde tilbringer mange timer med netop at gøre dette. Det kræver en god og fornuftig soveplads, som både skal være praktisk, af god kvalitet og hvor der ikke er gået på kompromis med designet - det er trods alt et "møbel" som er meget synlig i vores indretning.

Sovepladsen er hundens "helle"

Det er vigtigt at din hund har et behageligt sted hvor den kan trække sig hen og ligge og hvile for selv og hvor den ved at den ikke bliver forstyrret. Dette er især vigtigt hvis i har mindre børn i hjemmet, så hunden kan gå i fred for dem, hvis den har behov for dette. 

En god ide er at have flere steder i huset hvor hunden har et sted den kan lægge sig behageligt. Den behøver kun at have 1 sted der er dens "helle", men din hund vil ofte gerne være hvor du er (i hvert fald hvis du har en social race) og derfor er det en god ide med flere steder din hund kan lægge sig. 

En hundekurv skal være blød og komfortable at ligge i og meget gerne vaskbar. Jeg ser ofte kurve hvor betrækket ikke kan tages af (og jeg har selv haft et par stykker af dem) og hele kurven skal derfor ind i vaskemaskinen. Dette er ikke særlig praktisk og ofte ener det med at alt vattet/fyldet i kurven er helt deform når den kommer ud af maskinen. Den kan også være svær at få ordentlig gennemtør og en tur i tørretumbleren gør heller ikke noget godt for faconen. Kurven bliver aldrig helt den samme igen. Så mit råd er - køb en kurv hvor alt betrækket kan lynes af, også puden i bunden. Så har du en kurv der holder i rigtig mange år og som ikke bliver ødelagt og deform efter vask. Eller køb en kurv i vandafvisende stof, som du kan tørre over med en klud når den trænger. 

Valg af kurv

Hvilken størrelse kurv du skal købe til din hund, kan du som regel finden en størrelses guide til, ved de forskellig kurve på nettet. De fleste hunde kan bedst lide en kurv der ikke er alt for stor i forhold til dem. Men det kommer også lidt an på din hunds sovevaner. Min gamle labrador lå næsten altid sammenrullet i kurven, hvorimod min flatcoated oftest lå på ryggen så lang han var. Så selvom de var næsten samme str. så havde labradoren en mindre kurv end flatten.

Det er også en god ide at tænke på materialet på kurven. Har du en hund med kort eller ingen pels, så vil den nok fortrække en kurv med blød stof eller plys. Hvorimod en hund med meget pels, kan få det for varmt i sådan en kurv og vil foretrække en af et køligere materiale.

Bløde tæpper

Jeg bruger selv rigtig meget hundetæpper til Pepsi. Det giver lidt ekstra hygge i kurven og det er nemt bare at vaske dem ofte og så kurven en gang i mellem. Det mindsker lugten af hund og din din hund har altid en ren soveplads. Et hundetæpper er også nemt at ligge på sofaen (hvis din hund må være der) så skåner du sofaen og det er nemt lige at smide i maskinen når det trænger. Når jeg skriver hundetæppe, så tænker du måske på de gamle grå/brune tæpper som var meget fremme en gang. Men et hundetæpper behøver ikke at være kedeligt og grimt. Se bare det fine hyggelige stik hundetæppe fra BoB og de lækre hundetæpper fra Hunter. 

Rejseseng eller foldbar madras 

Hvis du ofte har din hund med rundt ved venner og bekendte, i sommerhus, eller lign. så kan det være trygt for din hund at have sin egen "seng" med. Det kan bare være en foldbar hundemadras eller lign. men noget der er nemt at tage med og som din hund kan ligge på hvor end i er.

Du finder vores udvalg her

Hundekurve

Hundetæpper

Rejse hundeseng (foldbar madras)