Det ligger til nogle racer at være mere til legetøj end andre. Feks jagthunderacer der er avlet til at bære, de er som regel meget glad for bløde plysbamser de kan bære rundt på og stolt vise frem til alle de møder. De er ofte blid ved deres legetøj da de er avlet til at have en "blød" mund ( så de ikke ødelægger det vildt de skal hente til jægeren). Det meste hundelegetøj vil derfor være egnet til dem. Men der vil selvfølgelig være undtagelser, lige som  der vil være inden for alle racer.

Om din hund er til legetøj eller ej, må du lade komme an på en prøve, hvis ikke du allerede ved det. Men er din hund til legetøj, syntes jeg bestemt ikke den skal snydes for dette. 

Mine hunde elsker deres legetøj

Jeg har haft 3 retriever i huset i 13 år, og nu har jeg spaniel. Det er begge racer der elsker at bære og har et stort behov for dette. Så legetøj har altid været meget populær herhjemme og noget vores hunde har haft rigtig meget glæde af. Har de ikke noget legetøj, så er det bare vores sko, tæpper, sofapuder, tøj, ja you name it, de bære rundt på. Så legetøj er et must og jeg elsker at se deres glæde når de stolt bære rundt på deres "bytte". De er heller ikke blege for at lege trækkelege indbyrdes, lege "du kan ikke stjæle det" og "du kan ikke fange mig", samt måske enda give det et par flyveture i luften i ny og næ.

Hundelegetøj giver stor glæde for en del hunde. Der er selvfølgelig også hunde der ikke gider legetøj. De vil måske i stedet have glæde af lidt aktiveringslegetøj der kan stimulere og underholde dem. 

Toy destruer 

Der er nogle hunde, der bare syntes at alt legetøj skal ødelægges med det samme. Og har du sådan en hund, så skal du være opmærksom på at det mest almindelige hundelegetøj simpelthen ikke er stærk nok og derfor ikke egnet. Du skal i stedet vælge holdbart hundelegetøj af ekstra god og stærk kvalitet. Det koster noget mere end det almindelige legetøj, men holder så forhåbentlig også længe, i forhold til de famøse 10 min ved almindelig hundelegetøj. 

Må der være piv i hundelegetøjet

Om der må være piv og lyd i hundens legetøj er en smagssag. Nogle hundeejere vil ikke have at deres hund har legetøj med piv i. Den simple årsag kan være fordi det simpelthen larmer .... for det gør det, og af den grund vælger mange det fra.

Men det hyppigste argument jeg har hørt er, fordi de så ikke kan lære ordentlige bidehæmninger. Når hvalpen bider i hænderne (og det gør den) så skal man pive når det gør ondt, for at kommunikere til hvalpen at dette gør ondt på dig. Dens kuldsøskende piver også hvis noget gør ondt og derfor virker dette rimelig godt på din hvalp. Men argumentet skulle så være at hvalpen/hunden ikke kan kende forskel på dette piv og piv fra legetøjet og derfor vil den overhøre (blive døv for) vores "piv". 

Dette er jeg ikke enig i, overhovedet. Vores hunde er så kloge og lærenemme, så selvfølgelig kan de skelne mellem dette. Og piv i legetøjet vil ingen indflydelse have på din hunds bidehæmninger. 

Piv i hundelegetøj kan dog stresse nogle hunde, især terrier og ling. og til disse hunde vil jeg fraråde legetøj med piv eller også kun give det under opsyn hvor du kan stoppe legen inden hunden køre sig selv helt op. Så har du sådan en hund, skal du vælge hundelegetøj uden piv og lyd

Der er et hav af skønt legetøj til hunde

Har du som mig en hund der elsker legetøj, så er der virkeligt en masse sjovt, hyggeligt og godt hundelegetøj på markedet. Her kan du se vores udvalg i forskellige katagorier 

Hundelegetøj i plys

Hundelegetøj i latex og gummi

Hundelegetøj uden piv (lyd)

Hvalpelegtøj 

Ekstra stærkt og holdbart hundelegetøj

Hundelegetøj der flyder i vand

Aktiveringslegetøj