BioThane sporline - Treusinn

BioThane sporline - Treusinn

Mickey og jeg havde en skøn tur i skoven her til morgen og vi fik testet den nye Treusinn sporline i BioThane. 

I mine øjne er det en rigtig god sporline, og jeg er meget tilfreds. Den levede helt op til de forventninger jeg havde og opfylder de krav og ønsker jeg har til en sporline.

Sporlinen er lavet af vegansk BioThane® og er ekstrem slidstærk og robust. Materialet er vandtæt og kan ikke absorbere vand eller snavs den er derfor perfekt til al slags vejr og påtager sig heller ingen lugte. 

Den er Ideel til brug til hundetræning, spor, jagt, Nose Work, mantrailing eller bare til en hyggelig tur i skoven hvor du ønsker fuld kontrol på hunden, men hvor den stadig har noget frihed til at løbe lidt rundt.

BioThane® ligger rigtig godt i hånden, selv når den er våd og er et rigtig godt alternativ til snor, nylon og læder. Den er rigtig lækker at holde ved, den brænder ikke i hænderne hvis hunden pludselig trækker, den er nem at styre og designet er i top.

Det var de korte facts om materialet, her kommer min personlige mening, samt fordele og ulemper.

Jeg plejer jo at bruge en helt tynd rund sporline som er meget let. BioThane® sporlinen er en smule tungere og det kan der både være fordele og ulemper ved (ulemperne kommer jeg tilbage til lige om lidt).

Mickey er en stor og glad dreng, der ikke lader sig mærke af den ekstra smule vægt fra sporlinen. Jeg brugte den sele vi normalt bruger og der plejer sporlinen at ende mellem hans ben så han går og trække den efter sig mellem bagbenene og det genere ham en smule. Den ekstra vægt denne line har, gør at den ikke falde direkte ned på jorden ved siden af ham, men bliver trukket lidt mere bagud og efter ham i stedet - stort plus og jeg skulle ikke på noget tidspunkt stoppe ham og vikle snoren ud af benene (det plejer jeg at gøre ret ofte ) Så for os er det kun en fordel med den ekstra smule vægt og jeg havde faktisk ikke tænkt på dette plus ved den ekstra vægt og derfor en positiv overraskelse. 

I videoen her, kan i se hvordan linen trækkes efter ham uden at komme mellem bagbenene (små 10 sek inde i videoen slipper jeg den så den bare ligger løst på jorden)

(Video kommer senere)

Her er en video af hvordan den tynde runde plejer at komme ind mellem benene (jeg skal optage en ny hvor den starter med at ligge rigtig, så i kan se forskellen)

(Video kommer senere)

Og her ser i hvordan den selv retter sig til at ligge rigtig efter ham, selvom han drejer rundt 

(video kommer senere)

Ulempen ved den ekstra vægt kan være at det er generende for små hunde og der er den helt tynde måske bedre egnet. Men det kommer jo også helt an på til hvad og hvordan man bruger linen.

Det var en snavset affære i dag, da skovbunden var meget våd og mudret. Men på trods af det var den ikke glat eller ubehagelig at røre ved og jeg havde hele tiden en super god kontrol over linen. Selv da vi nærmede os den store vej skoven ligger op af, valgte jeg at beholde sporlinen på og bare rulle den op. Normalt plejer jeg at skifte til en alm line når vi kommer ud til vejen, da jeg ikke føler at jeg har nok "tag" i den tynde runde sporline.

Tilbage ved bilen var den nem lige at tørre af og er klar til næste gang - den skal ikke hjem og tørre eller lign. 

Jeg er virkelig tilfreds og fuldstændig vild med denne sporline og de skal klart på shoppen. Den eneste ulempe der er ved denne sporline er prisen, den er i den noget dyre ende, og jeg vil derfor også købe de tynde runde hjem så der er et billigere alternativ på shoppen, samt jeg vil være på udkig efter en flad sporline i en billigere udgave.

Hver Treisunn line er i øvrigt syet i hånden og er lavet i et værksted for handicappede.

længder: 5 og 10 m (uden strop/håndtag)
farver:      Sort, Petrol, chokolade brun, neon gul, neon pink, neonorange, neongrøn
materiale: 16 mm BioThane® - håndsyet  ( læder look og tekstur)
pleje: 100% vandtæt. Snavs kan tørres let fra vævet.

 

Her til sidst i denne video, vil jeg i øvrigt lige demonstrere hvorfor jeg er så stor tilhænger af disse liner og hvorfor jeg bruger dem til vores hyggeture i skoven og ved vandet. Det giver mine hunde en vis frihed til at løbe rundt og snuse uden at have mig lige i nakken og jeg har samtidig 100% kontrol. Mickey har normalt et rigtig godt og stabilt indkald, men man skal aldrig glemme at de er hunde og fristelserne og instinkterne kan noget gange bare overdøve fornuften - det var nu ikke tilfældet her, men det kunne det have været ;)

Det var i øvrigt et rådyr han havde fået øje på og det overvejede han lige kort om han skulle løbe ind og hilse på. Havde han valgt at stryge af sted (det har han nu aldrig gjort) kunne jeg stille og roligt have stoppet ham i linen og ingen rådyr ville være blevet forstyrret :)

(video kommer senere)

 

Du er velkommen til at skriv en kommentar

Alle kommentarer bliver godkendt inden de offentligøres

Left Fortsæt med at shoppe
Din ordre

Du har ingen varer i kurven