Godt hvalpelegetøj

Godt hvalpelegetøj

Betina Truelsen Lund

Det bedste hvalpelegetøj er naturligvis det legetøj der passer til lige netop din hvalp, og som den har lyst til at lege med. Det er meget forskelligt fra hvalp til hvalp, og afhænger af dens personlighed og lyst til at lege. Men de fleste hvalpe elsker at lege, og vil lege med næsten hvad som helst, så det kræver ikke det helt store at finde legetøj din hvalp vil lege med. 

Men det kan være en god ide at have nogle krav til hvalpelegetøjet. Det skal være af god kvalitet, så det holder længe, hvalpe kan være hårde ved deres legetøj, og de har små skarpe tænder. Så får de først bidt hul, har du med stor sandsynlighed vat i hele huset. Legetøjet skal give anledning til leg, og underholdning, og være sikkert for hvalpen at lege med. Det er også en god ide at vælge noget godt tyggelegetøj, så din hvalp har noget at tygge i, når de små hvalpebisser klør.

Alt efter hvad race din hvalp er, kan den have forskelligt legemønster. Nogle racer (især jagtracerne som retriever, spaniels osv) har stor lyst, og behov for at bære rundt på legetøjet. De er ofte meget bløde i munden, og vil elske bløde bamser, som de stolt og glad bære rundt på. Andre racer har større lyst til at jagte, rive og flå i legetøjet, og her kræver det noget ekstra holdbart legetøj, som kan stimulere den lyst. 

Men selv inden for de forskellige racer vil der være stor variation i legelysten, og hvordan de leger med deres legetøj. Så det er bare at udforske og prøve noget forskelligt, så du kan se hvad netop din hvalp foretrækker. Pepsi er nu knap 11 uger og har boet hos os i 11 dage, så vi har ikke fået testet så voldsomt meget endnu, men jeg har allerede et par produkter jeg har lyst til at fremhæve, og som jeg syntes passer fantastisk godt til en bidelysten lille hvalp, med skarpe tænder.

Jeg er stor fortaler for at vælge bæredygtigt og giftfri legetøj til hvalpen. Når det er sagt så har mine hunde virkeligt meget legetøj i alle afskygninger - noget er godt, andet knap så godt. Så ja jeg er fortaler for det bæredygtige, men har selv lidt af hvert. 

Jeg syntes personligt det er vigtigt med noget godt tyggelegetøj. Din lille hvalps bisser klør, og den har en stor trang til at bide og gnave i ting. Af godt bidelegetøj kan jeg især anbefale Beco og Planet Dog. 

Beco Pets 

Beco Pets laver noget virkelig godt og bæredygtigt hundelegetøj. Det er helt perfekt som hvalpelegetøj, da det er yderst holdbart, og kan holde til de små skarpe hvalpetænder, og deres store bidetrang. Det er så tilpas blødt at det indbyder til at bide og tygge i, men uden at hvalpen kan ødelægge det. Din hvalp får herved rig mulighed for at stimulere sin bide- og tyggetrang, og få kløet gummerne.

Det er lavet i 100% giftfri og miljøvenligt materiale - naturgummi og risskaller. Naturgummiet er fra bæredygtige naturgummiplantager, og risskallerne er et overskudsprodukt fra ris-produktionen. Skulle din hvalp mod forventning få tygget et stykke af legetøjet, er det derfor helt giftfrit og uskadeligt for din hvalp, hvis den kommer til at sluge et stykke. 

Pepsi har leget med og tygget utrolig meget i sit Beco Bone, og der er endnu ingen synlige bidemærker i det. Beco bolden er meget let og rigtig lækker blød, og kan nemt tygges helt sammen af hvalpen, og den er nem for dem at bære rundt på. Bolden har en lidt ujævn overflade, der gør at den ikke hopper som en helt almindelig bold, og så har den et hul, så den kan fyldes med foder eller godbidder. Så udover at bolden er godt hvalpelegetøj, er den også god til at stimulere hvalpen, hvis du fylder den med foder, og lader din hvalp arbejde for at få det ud. Pepsi synes den er fantastisk at ligge og tygge i, og og han svinger med hovedet, og kaster den hen over gulvet. 

Planet Dog

Planet Dog laver som Beco Pets noget rigtig godt og holdbart hundelegetøj i miljøvenlige, giftfrie og genanvendelige materialer. De har lavet en serie specielt til hvalpe, der er blødere i gummiet. Det er holdbart nok til den tyggelystne hvalp og de skarpe hvalpetænder, og samtidig blød og bøjelig nok til at det er skånsomt for tænderne, samt hvalpen nemt kan tygge sammen om legetøjet (bolden kan nemt tygges sammen af de små hvalpekæber). Men hele serien kan i højeste grad anbefales til din lille nye hvalp, og du får her noget virkelig godt og holdbart hvalpelegetøj. Legetøjet kan i øvrigt flyde, og det egner sig derfor godt til at have med til stranden eller i svømmehallen. 

Jolly Pets

Pepsi vores lille Engelsk springer spaniel på små 11 uger, har en fest i haven med hans Jolly balls - både den almindelige "fodbold" og bolden med tov igennem. Han knurre af dem, vælter rundt i dem, trækker og rusker i dem, skubber og aser og maser med dem. Så selvom det er nogle lidt store bolde i forhold til hans størrelse, så afholder det ham ikke fra at have stor glæde af dem. Boldene er yderst holdbare og er punkterfri, så din hvalp kan have en bold for livstid her, hvis ikke den er voldsom destruktiv med sit legetøj. Legetøjet flyder og det egner sig derfor godt til sjov vandleg ved standen eller i svømmehallen.

JW HOL-EE Roller

JW bolden er meget let og kan nemt kastes rundt og ruskes af din hvalp. Den er nem at få fat i pga de store huller, og den kan med fordel fyldes med større snack eller tyggeting som din hvalp skal prøve at få ud. Hvis du sætter en snor i bolden, har du samtidig en godt trækkelegetøj, som du kan bruge som belønningslegetøj når du træner. 

Den bløde bold er naturligvis velegnet til at lege med ude, men også indendørs er den rigtig god, da den ikke larmer på dine gulve, og du behøver ikke at være bange for ridser eller lign. da den er meget blød. 

Bolden er lavet af naturlig gummi og er fri for giftsoffer 

Reb 

De fleste hvalpe elsker disse reb, de indbyder til at bære på, løbe med, ruske i, lave trækkelege med og bide i. Rebene fra Beco Pets er lavet af en blanding af naturligt bomuld og antibakteriel hamp. Så rebet er ikke kun sjovt at lege med for hvalpen, men hjælper også med at rense dens tænder, mens den leger med rebet. Hamp er et øko-materiale, og der er ikke anvendes pesticider i vækstprocessen.

Rebet indeholder ingen syntetiske materialer, og er 100% naturligt. Rebet har meget korte fibre, der er letter at fordøje. Så skulle din hvalp være uheldig at få slugt noget ar rebet, er det meget mere sandsynligt, at det vil passere hundens krop uden at forsage problemer i hundens mave og tarmsystem.

 

Kong og bløde hundebamser

Uanset hvad så kommer man ikke helt uden om KONG hundelegetøj, for de kommer bare med noget nyt og spændende hele tiden. Deres legetøj er sjovt, stimulerende og indbydende rent visuelt. Og så elsker næsten alle hunde bløde bamser, især hvalpe. Vores lille Pepsi, elsker at ruske og knurre af dem, han slæber rundt på dem og soignere dem. Ham og vores flatter leger trækkelege med dem, og de ligger mildest talt rundt i hele huset når de har holdt fest med dem. Jeg har ikke selv det største udvalg af KONG hundelegetøj, men det er der rigtig mange andre gode webshops der har. Vores hunde elsker bamser, og jeg har selv købt nogle bløde bamser i IKEA, og de har til vores gamle hunde holdt næsten lige så godt som KONG bamserne, så nu er jeg spændt på hvor længe de overlever med lille Peppermand i huset.

Mit råd til dig når du skal finde godt legetøj til hvalpen, er først og fremmest af vælge noget du tænker der kan holde til hvalpen. De kan lege og ruske ret voldsomt med det. Så sørg for at vælge noget uden små dele hvalpen kan tygge og rive af, som den kan sluge. Vælg også noget din hvalp kan tygge i, dens tænder klør, og den har derfor en stor lys til at tygge på noget. Vælg noget den ikke kan bide i stykker, og som ikke er giftigt hvis det alligevel skulle lykkedes den at bide stykker af. 

Hvalpe elsker at lege, så køb noget forskelligt, og gerne meget af det. Køb både noget blødt hundelegetøj, som hundebamser og noget af gummi som bolde og gummiben. Har du lidt forskelligt legetøj, har du også altid noget at kunne tilbyde den i stedet for dine sko, eller hvad den lige har fundet at gumle på. 

Rigtig god fornøjelse med at finde sjovt og godt legetøj til hvalpen.

Skriv din kommentar til blogindlægget

* Alle kommentarer skal godkendes af mig først, inden de kan ses under opslaget.